Search found 28 matches

by andrew77
Fri Dec 23, 2016 12:07 pm
Forum: Hardware and RF
Topic: output power question
Replies: 1
Views: 8031

output power question

Hello, I've tested the blade through professional equipment (spectrum analyzer, power meter and power sensor bolometric) and using osmocom-siggen I have the following questions: The maximum output power when I generate a single frequency such as a sinusoidal CW frequency is around 20 mW @ 900 MHz, b...
by andrew77
Mon Sep 05, 2016 1:29 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: SOLVED yatebts... Excessive TOA errors
Replies: 0
Views: 11003

SOLVED yatebts... Excessive TOA errors

Hello this is not the first time I install yatebts, but with the following configuration: bladeRF> version bladeRF-cli version: 1.4.0-2016.06-1-ppatrusty libbladeRF version: 1.7.2-2016.06-1-ppatrusty Firmware version: 1.9.0 FPGA version: 0.6.0 libusb 1.0.17 uname -a : 4.4.0-36-generic #55~14.04.1-Ub...
by andrew77
Thu Aug 25, 2016 4:32 am
Forum: Troubleshooting
Topic: compatibility firmware, fpga, and libbladerf
Replies: 1
Views: 10018

compatibility firmware, fpga, and libbladerf

Is there a explanation table by which I can load a fw release with a fpga and libbladerf without encountering problems of compatibility?

Thanks
by andrew77
Wed Aug 24, 2016 1:04 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Failed to open device : Insufficient permissions
Replies: 6
Views: 19624

Re: Failed to open device : Insufficient permissions

Right John

no fret,
I just updated because It was since 1 year I didn't update the fw of the board,
My purpose is also to make the board working with other software: openLTE, srsLTE, etc...
I would like also to work with the new gqrx (96 MHz bandwidth)

Bye
Andrea
by andrew77
Wed Aug 24, 2016 12:41 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Failed to open device : Insufficient permissions
Replies: 6
Views: 19624

Re: Failed to open device : Insufficient permissions

Well done, thanks jynik for the quick reply as well!

It works now!
I changed permission to the folder /usr/share/Nuand/bladeRF and files and now works !

Now I'm thinking of downgrading the fx3 to 1.9.1 because I realized that the new fw doesn't work with Yatebts

Bye
Andrea
by andrew77
Tue Aug 23, 2016 10:12 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Failed to open device : Insufficient permissions
Replies: 6
Views: 19624

Re: Failed to open device : Insufficient permissions

I did it: # Nuand bladeRF ATTR{idVendor}=="2cf0", ATTR{idProduct}=="5246", MODE="660", GROUP="plugdev" # Nuand bladeRF, legacy VID/PID ATTR{idVendor}=="1d50", ATTR{idProduct}=="6066", MODE="660", GROUP="plugdev" # Cypress Bootloader ATTR{idVendor}=="04b4", ATTR{idProduct}=="00f3", MODE="660", GROUP=...
by andrew77
Mon Aug 22, 2016 4:19 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Failed to open device : Insufficient permissions
Replies: 6
Views: 19624

Failed to open device : Insufficient permissions

As I update the software, through apt-get install bladerf and the libraries I got this problem: and@and-HP-250-G4-Notebook-PC:~$ bladeRF-cli -i Failed to open device (first available): Insufficient permissions for the requested operation these are the features: ldd `which bladeRF-cli` linux-vdso.so....
by andrew77
Mon Aug 08, 2016 1:47 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: how to install the latest libbladeRF
Replies: 1
Views: 9099

how to install the latest libbladeRF

Hello,
I have ubuntu 14.04 LTS 3.19.0-65-generic #73~14.04.1
the libbladeRF provided from the ufficial ppa-trusty is not the latest (V1.5.1)
now I've update FX3 fw and fpga to 2.0.0 and 0.6.0 and bladeRF-cli -i shows
"no devices attached"

How to install the latest libbladeRF (V1.7.2) ?
thanks
by andrew77
Tue Jun 21, 2016 4:59 am
Forum: News
Topic: 96 MHz bandwidth
Replies: 1
Views: 12531

96 MHz bandwidth

96MHz of bandwidth with bladeRF Nuand has developed a method of increasing the bladeRF’s spectrum analysis bandwidth up to 124MHz. This software-only change takes advantage of the bladeRF’s advanced hardware design, and requires only a few additional changes to osmocom-sdr, and GQRX. With 96MHz it i...
by andrew77
Wed Apr 20, 2016 12:15 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: blade USB3.0 problem
Replies: 7
Views: 18481

Re: blade USB3.0 problem

Ok Jon

I've just checked the soldering of it, it is ok
It is a micro type b

Now I suppose It was a dirty contact
thanks