Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Having issues with the site, hardware, source code, or any other issues?

Moderator: robert.ghilduta

Post Reply
michael8383
Posts: 1
Joined: Sat Nov 24, 2018 11:55 pm

Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Post by michael8383 » Wed Nov 28, 2018 1:15 am

Hi.
I have a problem with bladeRF A9.
The board does not detect FPGA.
Could you help me solve this problem.


bladeRF> open
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1476] Failed to get FPGA size: Invalid operation or parameter
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1509] Unknown FPGA size. Skipping FPGA configuration...
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1510] Skipping further initialization...

bladeRF> version

bladeRF-cli version: 1.7.0
libbladeRF version: 2.1.0

Firmware version: 2.3.1
FPGA version: Unknown (FPGA not loaded)


bladeRF-cli -v verbose
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:647] Using libusb version: 1.0.22.11312
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:524] Found a bladeRF (idx=6)
[DEBUG @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:200] Bus 003 Device 002: Nuand bladeRF 2.0, serial 00000000000000000000000000000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:414] Mutex name: Global\bladeRF-00000000000000000000000000000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 0
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1381] Read Firmware version: 2.3.1
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1387] Capability mask before FPGA load: 0x0000003f00000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:336] Found SPI flash manufacturer: WINBOND.
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:344] Found SPI flash device: W25Q128JV (128 Mbit).
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:382] SPI flash total size = 128 Mbit
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:383] SPI flash page size = 256 bytes
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:384] SPI flash erase block size = 65536 bytes
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:385] SPI flash number of pages = 65536
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:386] SPI flash number of erase blocks = 256 pages
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 2
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 3
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1476] Failed to get FPGA size: Invalid operation or parameter
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1509] Unknown FPGA size. Skipping FPGA configuration...
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1510] Skipping further initialization...

bglod
Posts: 187
Joined: Thu Jun 18, 2015 6:10 pm

Re: Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Post by bglod » Sat Dec 01, 2018 1:06 pm

Handling this via e-mail.
Electrical Engineer
Nuand, LLC.

Post Reply