Page 1 of 1

Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Posted: Wed Nov 28, 2018 1:15 am
by michael8383
Hi.
I have a problem with bladeRF A9.
The board does not detect FPGA.
Could you help me solve this problem.


bladeRF> open
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1476] Failed to get FPGA size: Invalid operation or parameter
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1509] Unknown FPGA size. Skipping FPGA configuration...
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1510] Skipping further initialization...

bladeRF> version

bladeRF-cli version: 1.7.0
libbladeRF version: 2.1.0

Firmware version: 2.3.1
FPGA version: Unknown (FPGA not loaded)


bladeRF-cli -v verbose
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:647] Using libusb version: 1.0.22.11312
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:524] Found a bladeRF (idx=6)
[DEBUG @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:200] Bus 003 Device 002: Nuand bladeRF 2.0, serial 00000000000000000000000000000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/libusb.c:414] Mutex name: Global\bladeRF-00000000000000000000000000000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 0
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1381] Read Firmware version: 2.3.1
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1387] Capability mask before FPGA load: 0x0000003f00000000
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:336] Found SPI flash manufacturer: WINBOND.
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:344] Found SPI flash device: W25Q128JV (128 Mbit).
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:382] SPI flash total size = 128 Mbit
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:383] SPI flash page size = 256 bytes
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:384] SPI flash erase block size = 65536 bytes
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:385] SPI flash number of pages = 65536
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf1/flash.c:386] SPI flash number of erase blocks = 256 pages
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 2
[VERBOSE @ host/libraries/libbladeRF/src/backend/usb/usb.c:106] Changing to USB alt setting 3
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1476] Failed to get FPGA size: Invalid operation or parameter
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1509] Unknown FPGA size. Skipping FPGA configuration...
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:1510] Skipping further initialization...

Re: Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Posted: Sat Dec 01, 2018 1:06 pm
by bglod
Handling this via e-mail.

Re: Help!!! My "bladeRF A9" does not detect FPGA.

Posted: Fri Feb 15, 2019 2:56 pm
by Gpayload
Hello, I have this same issue. What is the resolution?

Loaded firmware and FPGA with this result using CLI:

[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:385] Failed t
o get FPGA size Invalid operation or parameter
[WARNING @ host/libraries/libbladeRF/src/board/bladerf2/bladerf2.c:2602] Failed
to get VCTCXO trim value: Invalid operation or parameter
bladeRF> info

Board: Nuand bladeRF 2.0 (bladerf2)
Serial #: 00000000000000000000000000000000
VCTCXO DAC calibration: 0x1ffc
FPGA size: Unknown
FPGA loaded: yes
Flash size: 128 Mbit
USB bus: 2
USB address: 15
USB speed: SuperSpeed
Backend: libusb
Instance: 0

bladeRF> version

bladeRF-cli version: 1.7.1
libbladeRF version: 2.2.0

Firmware version: 2.3.2
FPGA version: 0.10.2 (configured by USB host)

The FPGA size is unknown yet it loaded regardless? First production run serial number?