Verbose output false from cli

Discussions related to embedded firmware, driver, and user mode application software development

Moderator: robert.ghilduta

Post Reply
erik
Posts: 17
Joined: Mon May 18, 2015 12:35 am

Verbose output false from cli

Post by erik » Tue Aug 04, 2015 1:56 am

Hello,

I'm trying to get some values from verbose output and I wondered why it do not work.

Now I have seen that values that I have set by myself are false displayed.
For example by setting vga2 gain to 22 dB it displays.

[VERBOSE @ nios_access.c:409] nios_lms6_read: Read 0x45 from addr 0xb0
[VERBOSE @ nios_access.c:421] nios_lms6_write: Wrote 0x45 to addr 0xb0
[VERBOSE @ nios_access.c:409] nios_lms6_read: Read 0x45 from addr 0xb0

But it means

Read 0xb0 from addr 0x45
Wrote 0xb0 to addr 0x45
Read 0xb0 from addr 0x45

So the value and address is changed. for someone who trusts the output without checking in the datasheet thats not very helpfull.

Maybe I have interpreted it false by myself but I don't think so.

Greetings,

Erik

jynik
Posts: 455
Joined: Thu Jun 06, 2013 8:15 pm

Re: Verbose output false from cli

Post by jynik » Tue Aug 04, 2015 6:20 am

Hi Erik,

Good catch - sorry for the confusion. I registered issue 415 and will commit a fix today.

erik
Posts: 17
Joined: Mon May 18, 2015 12:35 am

Re: Verbose output false from cli

Post by erik » Tue Aug 04, 2015 11:57 pm

Good Morning,

I have catched another failure.
It also appears to verbose output.
The functions nios__expansion_gpio_read and write are everytime printing 0x08x.
It's because a missing % sign in the nios_access.c.
Think you will see it.

jynik
Posts: 455
Joined: Thu Jun 06, 2013 8:15 pm

Re: Verbose output false from cli

Post by jynik » Wed Aug 05, 2015 7:09 am

Thanks, erik!

I'll file issue 416 to track this defect and push a fix momentarily.

Post Reply