bladeRF 2.0 xA4 with YateBTS / SRSLTE

Having issues with the site, hardware, source code, or any other issues?

Moderator: robert.ghilduta

Post Reply
tylertucker1
Posts: 1
Joined: Mon Apr 20, 2020 1:40 pm

bladeRF 2.0 xA4 with YateBTS / SRSLTE

Post by tylertucker1 » Thu Apr 23, 2020 1:03 pm

Hello all,

I'm currently debugging my issues with YateBTS and SRSLTE using a bladeRF 2.0 xA4. I've tried several different combinations of libbladerf versions, FX3 images, and FPGA images. Both Yate and SRSLTE transmit well enough on the bladeRF to allow my network to appear on a manual network search on my test phones, but these devices cannot successfully register on either network. SRSLTE hasn't given me any meaningful warnings that I've seen so far, but Yate has noted a (highly) excessive UL noise floor. This, along with the absence of any detected uplink messages on either network, leads me to believe that the receiver gain on the bladeRF is too high. I've changed the receiver gain settings on both networks, but haven't achieved better results. Then, I thought to use the bladeRF-cli tool to set receiver gain. However, I couldn't get AGC to remain disabled after I exited the bladeRF-cli tool, so it seemed that the bladeRF simply ignored any of my settings after I exited the program. These problems occur at several different frequencies to try to eliminate the possibility of interference with local towers. Does anyone have advice on what the problem could be here?

Setup:
Ubuntu 18.04 LTS

Yate and YateBTS installed from yate-rc.tar file provided by Nuand

SRSLTE installed from source

bladeRF-cli version: 1.8.0-git-45521019
libbladeRF version: 2.2.1-git-45521019
Firmware version: 2.3.2
FPGA version: 0.11.0 (configured by USB host)

Post Reply